Kaikki varmasti muistavat sadun Punahilkasta. Kuinka Punahilkka lähti viemään eväskoria sairaalle isoäidilleen, kohtasi matkallaan suden ja päätyi isoäitinsä kanssa suden vatsaan, kunnes lopulta puunhakkaaja pelasti Punahilkan ja isoäidin tappamalla suden.
 
Etelä-Afrikkalainen psykologi Debbie Howes on kehittänyt tuon alkujaan ranskalaisen sadun pohjalta terapiamuodon Little Red Riding Hood Reconditioning Technique. Vaikka satu on ranskalainen, voidaan sitä käyttää terapiassa missä päin maailmaa tahansa, koska satuun voi samaistua kulttuuritaustasta tai kehitystasosta riippumatta. Jokainen lähestyy satua omasta lähtökohdastaan ja luo siitä omanlaisensa.
 
Terapia perustuu kerrotun sadun eri vaiheiden ja hahmojen synnyttämiin mielikuviin ja niiden tulkintoihin. Esiin nousseiden mielikuvien avulla voidaan tuoda päivänvaloon mm. tiedostamattomia lapsuuden traumoja, käyttäytymismalleja ja niiden syitä. Sadun avulla voidaan myös käsitellä suhdetta omiin vanhempiin, isovanhempiin tai muihin läheisiin ihmisiin niin lapsuudessa kuin aikuisuudessakin. Kun piilossa olevat käyttäytymiseemme ja asenteisiimme vaikuttavat tekijät nousevat pintaan, ne tulevat myös samalla aktiivisiksi, jolloin niitä voidaan käsitellä uudelleen ja muokata vähemmän jokapäiväistä elämäämme haittaaviksi.
 
Satujen käyttö terapiassa ei ole uusi asia. Kautta aikojen on satuja käytetty viihdyttämisen ja opettamisen lisäksi myös apukeinona esimerkiksi erilaisista kriiseistä toipumisessa. Satujen avulla voivat lapset, nuoret ja aikuisetkin kohdata vaikeita asioita turvallisesti sadun mielikuvitusmaailman turvin oman kehitystasonsa mukaisesti.
 
Saduissa on taikavoimaa.